caută:   
 
 

atlasul istoric al mănăstirilor şi schiturilor ortodoxe din românia

 
Atlasul istoric al mănăstirilor şi schiturilor ortodoxe din România : Sec. XI-XXI. Biblioteca Naţională a României, Bucureşti, 2010.

Atlasul de faţă pune la dispoziţia cercetătorilor şi a publicului larg o excelentă lucrare de referinţe, cu o importantă documentaţie, care schiţează grafic, pe cuprinsul întregului spaţiu românesc, evoluţia, din punct de vedere ctitoricesc, a vetrelor monahale de călugări şi călugăriţe. El vine în continuarea şi completarea unor întreprinderi de acest tip ale unor antecesori iluştri, dacă ar fi să amintim numai Inscripţii din bisericile României (1908) şi Sate şi mănăstiri din România (1916) ale lui Nicolaie Iorga, Dicţionarul istoric, arheologic şi geografic al României (1937) al lui O.G. Lecca, ori mai recenta Sfintele monastiri şi schituri din România (2002) a protosinghelului Theofil Niculescu. 
Prezentarea grafică a istoricului aşezămintelor monahale este organizată pe judeţe, iar listele de la sfârşitul lucrării prezintă pe regiuni datele esenţiale despre mănăstirile, schiturile şi metoacele prezentate  - denumire, datare, localizare, hram. 

cataloage/baze de date

 
 

Instrumente pentru Editori

 
 

Strategie. Dezvoltare

 
Comentariile și propunerile dumneavoastră pot fi trimise la adresa strategie@bibnat.ro

 

Programul bibliotecii

 
În perioada  27-31 martie 2017, Biblioteca Națională a României propune, în cadrul programului național Școala Altfel, o serie de evenimente și ateliere organizate sub deviza De ALTFEL, la Biblioteca Naţională a României.

Sala American Corner și Sala de copii și tineret „Ionel Teodoreanu”, în care vor avea loc atelierele dedicate copiilor și tinerilor în Săptămâna Altfel, vor fi închise pentru publicul cititor.

Pentru studiu, vă invităm în celelalte săli de lectură ale Bibliotecii Naționale, care vor fi deschise după programul normal de funcționare.

Înscrieri cititori:
Luni, Miercuri, Vineri : 10.00 – 17.45
Marţi, Joi : 12.00 – 19.45

Îndrumare şi săli de lectură:
Luni, Miercuri, Vineri : 10.00 – 18.00
Marţi, Joi : 12.00 – 20.00

Marți, Miercuri, Joi: 10.00 - 12.30

Accesul cititorilor în spațiile deschise:
Luni, miercuri, vineri: 08.00 – 18.00
Marţi, joi: 08.00 – 20.00

Centrul Național ISBN-ISSN-CIP - relații cu publicul prin telefon:
Luni - vineri: 12.00 - 16.00
 

Biblioteca Digitală Naţională

 

 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul „Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2017 Biblioteca Naţională a României