caută:   
 
 

achiziţii recente

 
FEZI, Bogdan Andrei. Bucureștiul european. București: Editura Curtea Veche Publishing, 2010, 160 p.

Lucrarea își propune analizarea din punct de vedere arhitectural și urbanistic a istoriei Bucureștiului, de ieri și de astăzi, în perspectivă occidentală, fiind rezultatul proiectului de cercetare București, „Micul Paris”. Modelul francez și european. Trecut și perspective în arhitectură și urbanism, al Centrului de Cercetare, Proiectare, Expertiză și Consulting al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, proiect la care au mai lucrat alături de Bogdan Andrei Fezi arhitecții Ana Gabriela Tabacu și Dan Dinoiu. Studiul are la bază cercetarea unui amplu material documentar  - cărți, articole, arhive, legislație din diverse țări europene și comunitare -, dar și informații provenite din contactele directe cu personalități ale școlilor de arhitectură, președinți de organizații profesionale, arhitecți-șefi de metropole, din spațiul european. Însoțită de o prefață „inedită”, un interviu cu istoricul Neagu Djuvara - un martor al Bucureștiului interbelic -, „ghidul ideal care poate deschide poarta acestei lumi și a acestei cărți”, cartea beneficiază de un amplu material fotografic de epocă. (recenzie de Angela Bilcea)

 

Bogdan Andrei Fezi, arhitect, a studiat la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM), Universitatea din Nottingham, Școala de Arhitectură de la Paris-Belleville, obținând titlul de doctor în arhitectură și urbanism al Universității Paris VIII, cu mențiunea très honorable avec felicitations, în 2003. Șef de lucrări la UAUIM și director de proiect la Centrul de Cercetare, Proiectare, Expertiză și Consulting al Universității, lucrează în domeniul proiectării de arhitectură în Franța și România. Printre proiectele realizate amintim: Centrul de reeducare funcţională - Kerpape (Lorient), Şcoala Naţională de Arte Aplicate - Nevers, Sală polivalentă- Chécy etc. sau în colaborare: Cazino - Ribeauvillé, Restructurarea Centrului Spitalicesc Universitar Pontchaillou-Rennes, extinderea Palatului Victoria etc. A publicat numeroase studii și articole la Paris și București și este autorul cărții Bucarest et l’influence française. Entre modèle et paradigme urbain. 1931-1921, apărută la Editions L’Hartmann din Paris, în 2005. 

cataloage/baze de date

 
 

BIBLIOstand

 
Program
Luni-Vineri: 11.00-15.00
 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 


Digitizări recente
 Browser recomandat
Internet Explorer
 

Programul bibliotecii

 
Spații libere pentru lectură
luni - vineri: 08:00-20:00
sâmbătă: 09:00-17:00

Birou Înscrieri
luni, miercuri, vineri: 10:00-18:00
marți, joi: 12:00-20:00

Sala de lectură „Mihai Eminescu” (etaj 1)
luni, miercuri, vineri: 10:00-18:00
marți, joi: 12:00-20:00

Sala de lectură „Alexandre Saint-Georges” (etaj 5)
luni - vineri: 09:00-17:00

Sala Ludoteca „Apolodor din Labrador” (mezanin)
luni, miercuri, vineri: 11:00-13:00
marți, joi: 12:00-14:00

Sala de copii și tineret „Ionel Teodoreanu” (etaj 1)
luni, miercuri, vineri: 10:00-18:00
marți, joi: 12:00-20:00
 

Instrumente pentru editori

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!
Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2022 Biblioteca Naţională a României