caută:   
 
 

evenimente actuale

 
 
 
 
 
 
Ion I.C. Brătianu (1864-1927) - Prim Ministru al României...
Ion I.C. Brătianu (1864-1927) - Prim Ministru al României...

Loc: Expoziție virtuală

Data: octombrie 2021

 
 

achiziţii recente

 
Tratat de biblioteconomie
Tratat de biblioteconomie / coord.: prof.univ. emerit Mircea Regneală; introducere de prof. univ. emerit Mircea Regneală. Ed. a 2-a, rev. și adăug. Bucureşti: Editura ABR, 2022. 5 vol.: il. în parte color. (Biblioteca ABR; 32)
19.01.2023
 
Cultura monastică ortodoxă la români: (o privire istorică)
Cultura monastică ortodoxă la români: (o privire istorică) / ed. alcătuită de Radu Lungu. Bucureşti: Paideia, 2020. 416, [2] p.: il. ISBN 978-606-748-364-2 (Emblematic) (BNaR IV 111.872)
11.11.2022
 
Un parcurs pe Dealul Mitropoliei şi în împrejurimi: urbanism şi arhitectură bucureşteană
Un parcurs pe Dealul Mitropoliei şi în împrejurimi: urbanism şi arhitectură bucureşteană / Cristina Woinaroski, Simona Drăgan, Monica Croitoru-Tonciu; colaboratori: Sorina Dărăbanțiu, Amalia Iancu Pop, Georgiana Istrate, Andreea Mitrana, Miruna Moraru, Maria Pașc, Andreea-Ileana Popîrlan, Ana Cristina Stinghie, Ioana Șerban, Nicoleta Tenie; trad. în lb. engleză: Simona Drăgan; foto.: arh. Octavian Carabela. Bucureşti: Simetria, 2021. 223 p.: il., h., facs. în parte color. (Urbanism şi arhitectură bucureşteană) ISBN 978-973-1872-48-3 (BNaR IV 112.039)
31.10.2022
 

noutăţi

 
07 aprilie 2022
Ziua Planetei Pamânt la Biblioteca Națională
„Nu vom fi niciodată destul de recunoscători față de pământul care ne-a dat totul.”  - Constantin Brâncuși

Dragi prieteni ai Bibliotecii Naționale a României,

Va invităm să participați, în perioada 8-14 aprilie 2022, cu ocazia celebrării Zilei Planetei Pământ, la o serie de evenimente dedicate mediului și ocrotirii planetei, prin care vom sublinia  faptul că suntem obligați să protejăm Planeta Pământ, să o menținem vie, curată și bogată, fiind responsabili față de resursele naturale, consumându-le, fără a le epuiza.
Evenimentele sunt dedicate copiilor și tinerilor cu vârsta de peste 4 ani și se organizează gratuit atât la sediul Bibliotecii Naționale, cât și în mediul virtual, pe bază de înscriere.
Sala de copii și tineret Ionel Teodoreanu organizează evenimente adresate copiilor și tinerilor între 7 și 19 ani, dedicate mediului și încurajării lecturii.
„Cum protejăm planeta? : atelier de educație ecologică”, la care participanții se vor familiariza cu subiectele de interes privind reciclarea, responsabilitatea față de mediu, grija pentru natură și ființele vii, resursele planetei și modul în care ele pot fi suplimentate. Atelierul propune realizarea de colaje, cu transmiterea de mesaje ecologice, discuții pe teme de echilibru ecologic, distrugere iresponsabilă a naturii, efectele pe termen mediu și lung a actelor necugetate legate de mediu.
Înscrierile se fac gratuit, pe adresa
„Capodopere ale literaturii universale”: atelier interactiv, care propune participanților o călătorie agreabilă prin universul culturii universale și a culturii generale individuale. Sunt prezentate bibliografii literare, iar participanții vor trebuie să identifice autorii. Sunt vizați în prim plan autori ca Shakespeare, Cervantes, Goethe, Petrarca, Dante, Dickens etc.
Înscrierile se fac gratuit, pe adresa
Pe cei mai mici utilizatori, între 4 și 6 ani, Ludoteca Apolodor din Labrador îi invită la atelierul de lectură și creativitate „Cele mai frumoase litere”.
Letrinele reprezintă majusculele sau literele mari, înfrumusețate în mod deosebit, pe care le întâlnim la începutul unui text, al unui paragraf sau al unui capitol. În trecut, decorarea letrinelor era o îndeletnicire artistică foarte importantă în realizarea manuscriselor și a tipăriturilor. Scrierea și decorarea inițialei prenumelui poate fi o activitate atractivă și stimulativă pentru copii. Vă invităm, deci, la Ludoteca „Apolodor din Labrador”, ca să construim și să ornamentăm litere și să ne creăm propriile noastre simboluri, în imagine și culoare.
Înscrierile se fac gratuit, pe adresa

Expoziție de pictură „Armonii de primăvară. Peisaje și personaje de poveste”
Cum putem deveni personaje din poveste? Avem nevoie de un costum fantastic, de un decor mirific și, pentru ca transformarea să fie „reală”, chemăm în ajutor trei prieteni de nădejde: desenul, culoarea și imaginația. Lăsaţi-vă imaginaţia liberă să creeze!
Prin „Armonii de primăvară. Peisaje și personaje fantastice” ne propunem să oferim copiilor și publicului general o expoziție de artă conținând lucrări ale elevilor din ciclul preuniversitar din București și din țară; o selecție de lucrări de pictură, grafică și artă decorativă create în cadrul orelor de curs sau individual; un barometru al curriculei școlare și un cadru plăcut de întâlnire, informare și inspirație în spațiile  dedicate copiilor.

Invităm copii cu vârste între 5 și 12 ani să participe cu lucrări de pictură, grafică sau artă decorativă create în cadrul orelor de curs sau individual, inspirate de anotimpul pe care îl parcurgem și din cărțile de literatură pentru copii și tineri care v-au inspirat.
Așteptăm depunerea materialelor, la Sala Ludoteca Apolodor din Labrador, pe tot parcursul lunii aprilie, alegerea celor mai reprezentative picturi și expunerea lor fiind rezervată pentru luna mai.

Centrul de Resurse și Informare American Corner invită elevii de gimnaziu și liceu din București și din țară să participe la ateliere virtuale, cu caracter cultural educativ.
În luna aprilie, programele cultural-educative  ale American Corner București vor fi dedicate creșterii gradului de conștientizare și implicare în provocările legate de salvarea mediului înconjurător. Activitățile se concentrează pe mai multe teme, precum: conservarea faunei și florei sălbatice; explorarea și planificarea unui stil de viață sustenabil în funcție de resursele individuale sau colective - discuții și scurt ghidaj în aplicarea conceptului reduce-reuse-recycle în viața de zi cu zi; explorarea problemelor actuale specifice mediului înconjurător (schimbări climatice, pierderea biodiversității și dispariția ecosistemelor, poluarea apei și a aerului etc) și identificarea principalelor soluții pe termen scurt, mediu și lung; explorarea legăturii dintre protejarea mediului și sănătatea omului. 
Programele se desfășoară în limba engleză și se adresează elevilor de gimnaziu și liceu. 
Înscrierile se fac gratuit la adresa

Vă așteptăm, cu drag!

 
 

cataloage/baze de date

 
 

BIBLIOstand

 
Program
Luni-Vineri: 11.00-15.00
 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 


Digitizări recente
 Browser recomandat
Internet Explorer
 

Programul bibliotecii

 
Spații libere pentru lectură
luni - vineri: 08:00-20:00
sâmbătă: 09:00-18:00

Birou Înscrieri
luni, miercuri, vineri: 10:00-17:50
marți, joi: 12:00-19:50

Săli de lectură deschise:

- Sala de științe filologice Mihai Eminescu (etaj I, Corp C): 
luni, miercuri, vineri : 10:00-17:50 / marți, joi : 12:00-19:50

- Sala de copii și tineret Ionel Teodoreanu (etaj I, corp A):
luni, miercuri, vineri: 10:00-17:50 / marți, joi : 12:00-19:50

- Centrul de Resurse și Informare American Corner București (etaj 1, corp E):
luni-vineri: 8:30-16:30 (inclusiv împrumut la domiciliu)

- Ludoteca Apolodor din Labrador (mezanin):
luni, miercuri, vineri: 11:00-13:00 / marți, joi : 12:00-14:00

- Sala multimedia George Enescu (etaj 1, corp E):
Programare la adresa multimedia@bibnat.ro

- Sala de presă Gr. Asachi (etaj 2, corp E):
Programare la adresa comunicarea.colectiilor@bibnat.ro.

- Sala de colecții speciale Alexandre Saint-Georges (etaj 5, corp A):
luni-vineri: 09:00-17:00
 

Instrumente pentru editori

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!
Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2023 Biblioteca Naţională a României