Skip to content Skip to footer

Referințe

Acest serviciu vă oferă posibilitatea de a adresa întrebări şi de a primi răspunsuri în format electronic. Este destinat oricui este interesat de România, de istoria, cultura, literatura, arta, politica, ştiinţa etc. acesteia.
Vă vom furniza răspunsuri concise la întrebări punctuale, sub forma unei scurte liste (până la 5 referinţe) incluzând cărţi, articole şi/sau site-uri web. Veţi primi răspunsul în cel mult cinci zile lucrătoare.

Vă rugăm să trimiteţi întrebările prin e-mail (referinte@bibnat.ro) sau să utilizaţi formularul nostru pentru referinţe. Vă rugăm ca întrebările să fie cât mai specifice posibil. Includeţi delimitări sau contextualizări ale întrebării, specificând, de pildă, dacă doriţi informaţii curente sau istorice, cu ce zonă a cunoaşterii are legătură întrebarea – cine, ce, de ce, când şi unde. Vă rugăm să completaţi cu atenţie adresa dvs. de e-mail, să verificaţi dacă e înregistrată corect şi să ne semnalaţi în cazul în care nu primiţi confirmarea demarării cercetarii la: referinte@bibnat.ro.

Ce tipuri de întrebări ne puteţi adresa?

  • Întrebări la care se poate răspunde concis şi factual.
  • Întrebări la care se poate răspunde prin sugerarea de resurse demne de luat în considerare.

Întrebări despre strategiile de căutare a resurselor bibliografice virtuale referitoare la România.
Serviciul de Referinţe Electronice nu poate răspunde la întrebări care necesită o cercetare mai extinsă. Pentru acest tip de serviciu puteţi utiliza formularul Cercetări bibliografice la cerere.

Cercetări bibliografice la cerere Vă putem furniza o bibliografie pentru orice subiect referitor la România, la istoria, cultura, limba, literatura, arta, ştiinţa etc. sa, în funcţie de cerinţele dumneavoastră. În acest sens investigăm fondurile din cadrul colecţiilor Bibliotecii Naţionale, atât pe cele tipărite cât şi pe cele în format electronic. Acesta este un serviciu pentru care se plăteşte.
  • Investigarea bazei de date a Bibliotecii Naţionale durează 3-5 zile, în funcţie de subiect.
  • Investigarea surselor tipărite tradiţionale poate dura până la o lună.
Cercetările bibliografice la cerere pot fi comandate direct, la sediul Bibliotecii Naționale a României
Bucureşti, Bd.Unirii nr. 22, sector 3,
Mezanin – Îndrumare, Zona Cataloagelor
Telefon: 0213142434/1168
prin email, la adresa referinte@bibnat.ro sau prin fax: 0213123381. Atunci când utilizaţi faxul folosiţi formularul de comandă. Vă rugăm să completaţi toate câmpurile.

Cerere pentru întocmirea unei cercetări bibliografice 
Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii

* Biblioteca Naţională a României respectă prevederile Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016, privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date.

Bibliografii nepublicate 1957-2009

Începând cu anul 1957, Biblioteca Naţională a României furnizează bibliografii la cerere utilizatorilor săi: instituţii guvernamentale, cercetători, doctoranzi, studenţi, publicul larg. În cei aproape 50 de ani de activitate acestea s-au constituit într-o arhivă care poate fi consultată în cea mai mare parte în format tradiţional la sediul bibliotecii. Bibliografiile sunt înregistrate în baza de date a cercetărilor bibliografice nepublicate, disponibilă în catalogul online al bibliotecii şi cuprinde un număr de  3302 titluri.

Formular comandă publicații
Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii 

Veți primi confirmarea comenzii în termen de o zi lucrătoare de la trimiterea formularului. 

* Biblioteca Naţională a României respectă prevederile Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016, privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date.