Skip to content Skip to footer

Date deschise

Având în vedere Directiva 2003/98/CE, respectiv Legea nr. 109/2007 privind reutilizarea informaţiilor din instituţiile publice și crearea unor noi produse şi servicii informaţionale, Biblioteca Națională a României pune la dispoziție câteva seturi de date deschise.
Datele deschise sunt date ce pot fi utilizate în mod liber, reutilizate și redistribuite de către oricine, în mod liber, fără a impune restricții de tipul drepturi de autor (copyright), patente sau alte mecanisme de control.
Datele deschise oferite de Biblioteca Națională a României pot fi consultate și descărcate de la adresa: https://data.gov.ro/organization/biblioteca-nationala-a-romaniei

Formular comandă publicații
Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii 

Veți primi confirmarea comenzii în termen de o zi lucrătoare de la trimiterea formularului. 

* Biblioteca Naţională a României respectă prevederile Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016, privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date.