Skip to content Skip to footer

Biblioteca Institutului de Științe ale Educației

Biblioteca Institutului de Științe ale Educației

Tip bibliotecă

Biblioteci Specializate
Website
http://www.ise.ro/
Cod ISIL
Director

Persoană de contact

Nicolaie Neagu

Anul înființării

1990
Istoric
Instituţia numără 60 de ani de cercetare şi intervenţie în domeniul ştiinţelor educaţiei, începând cu decizia Ministerul-învăţământului din 12 ianuarie 1952, de înfiinţare a Institutului de Ştiinţe Pedagogice – cu rol de fundamentare a teoriei pedagogice şi a comunităţii educaţionale din România. Continuând activitatea de cercetare educaţională în diferite contexte social-istorice şi sub diferite denumiri, Institutul de Cercetări Pedagogice şi Psihologice a fost închis abuziv în perioada comunistă, începând din 1982. In anul 1990 a fost înfiinţat Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, atât ca o măsură politică reparatorie, cât şi ca necesitate de a continua activitatea de cercetare şi de fundamentare a măsurilor de politică educaţională. In prezent, Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei (I.S.E.) este o instituţie naţională de cercetare-dezvoltare în domeniul educaţiei, autonom din punct de vedere ştiinţific şi administrativ, finanţat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. I.S.E. are ca scopuri ale activităţii sale realizarea de proiecte de cercetare, dezvoltare, acţiune/intervenţie şi formare în domeniul educaţiei şi tineretului, precum şi gestionarea curriculumului naţional. I.S.E. reprezintă un centru de expertiză în Ştiinţele Educaţiei pentru cercetarea ştiinţifică în domeniu, precum şi pentru formarea specializată a cadrelor didactice. Servicii oferite: Biblioteca I.S.E. nu este bibliotecă publică. Cărţile şi documentele pot fi consultate numai în sala de lectură. Cei interesaţi pot fotocopia gratuit cu aparatul utilizatorului, în limite rezonabile, materialele necesare.

Informații colecții

23.000 volume de pedagogie, curriculum, didactică, teoria educaţiei, management educaţional, consiliere, evaluare educaţiei, politici educaţionale, psihologie, sociologie, ştiinţe politice, diverse alte domenii aparţinând ştiinţelor educaţiei cât şi lucrări relevante din psihologie.

Adresă

Str. Ştirbei Vodă Nr. 37 Sector 1 , Bucureşti

Județ

Bucuresti
Telefon
021/313.64.91/144
Fax
021/312.14.47
Email
biblioteca@ise.ro
Filiale

Program funcționare

Luni-Joi 8.00-16.00 Vineri 8.00-14.00
Acces
Categorii de utilizatori: cercetători ştiinţifici, profesori universitari şi preuniversitari, inspectori şcolari, funcţionari M.E.C., studenţi, elevi Documente necesare obţinerii permisului de utilizator: CI Taxe : fără
Pagină Facebook/Blog
NULL

Formular comandă publicații
Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii 

Veți primi confirmarea comenzii în termen de o zi lucrătoare de la trimiterea formularului. 

* Biblioteca Naţională a României respectă prevederile Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016, privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date.