Skip to content Skip to footer

PERMISUL DE BIBLIOTECĂ

 • Pas 1. Preînscriere

  Pentru a obține permisul sau cardul de acces în BNaR, completați FORMULARUL DE PREÎNREGISTRARE cu datele solicitate. Această etapă este obligatorie indiferent dacă ați ales să obțineti online cardul digital sau fizic, la sediul Bibliotecii. Pentru mai multe informații, consultați sectiunea cu tutoriale.

 • PAS 2. PLATA

  Cardul de acces costă 30 RON și puteți achita fie la sediul instituției (cash/card), fie prin plata online accesând: Ghișeul.ro

 • PAS 3. VALIDARE CARD ACCES

  Validarea cardului de acces este obligatorie și poate fi efectuată fie online, fie la sediul Bibliotecii Naționale

 • PAS 4. VALIDARE CARD DIGITAL

  Validarea online a cardului de acces este disponibilă utilizatorilor care au realizat preînscrierea și au efectuat plata  prin Ghișeul.ro 

  Completati formularul de mai jos și încărcați următoarele fișiere cu:

  1. dovada plății online generată de platforma Ghișeul.ro;

  2. o fotografie a dvs. de tip buletin;

  3. fotografia clară sau imaginea scanată a cărții de identitate 

!

NOU  la BNaR?       

Folosiți butoanele de mai jos pentru a putea vizualiza tutorialele pentru fiecare etapă a înscrierii la Bibliotecă:

Întrebări frecvente:

Dacă doriți accesul în spațiile deschise pentru studiu ale BNaR, până la obținerea statutului de card validat, vă așteptăm la sediul Bibliotecii unde veți putea prezenta, la Biroul Pază, cardul digital nevalidat (de pe telefon) alături de dovada efectuării plății online.

Cardul digital va fi validat de echipa BNaR în termen de maxim 3 zile lucrătoare. Validarea cardului va fi anunțată printr-un email de confirmare a validării trimis către dvs. (pe adresa de email introdusă in formular atunci când ați efectuat solicitarea de validare online)

Odată ce ați completat formularul online de preînscriere, în termen de 5 zile calendaristice trebuie să vă prezentați  la sediul BNaR pentru a efectua validarea cardului sau să trimiteți online fișierele solicitate pentru validare. 

Odată depășit acest termen, datele dvs. sunt șterse și va trebui să completați formularul din nou. Dacă ați efectuat deja plata, păstrați/salvati  dovada plății.

CARDUL DE ACCES vă permite să beneficiați de următoarele facilități:

 • intrarea propriu-zisă în sediul Bibliotecii Naționale a României;
 • acces la internet gratuit;
 • accesul în zona spațiilor libere pentru studiu sau lectură;
 • accesul în sălile de lectură;
 • împrumutul (consultarea) la sala de lectură a publicațiilor din colecțiile Bibliotecii;
 • participarea la evenimentele publice ale Bibliotecii, în limita spațiului și locurilor disponibile;
 • vizitarea expozițiilor

 

Nu, acest lucru nu este necesar. Dvs. deja faceti parte din baza de date a utilizatorilor Bibliotecii, datele dvs. deja au fost introduse. Reluați Pasul 2 și Pasul 3 în care veți atașa doar dovada plății prin ghișeul.ro si fotografia cărţii de identitate sau prezentați-vă pur și simplu la Biroul Înscrieri pentru a reînnoi cardul. Achitați suma de bani necesară acestui serviciu  și ați încheiat.

Cu excepția „American Corner Bucharest”, Biblioteca Națională a României nu oferă servicii de împrumut la domiciliu. Împrumutul unei publicații este disponibil doar pe durata vizitei în sala de lectură.

Formular comandă publicații
Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii 

Veți primi confirmarea comenzii în termen de o zi lucrătoare de la trimiterea formularului. 

* Biblioteca Naţională a României respectă prevederile Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016, privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date.