Skip to content Skip to footer

Biblioteca „Luis Rosales” a Institutului Cervantes

Biblioteca „Luis Rosales” a Institutului Cervantes

Tip bibliotecă

Biblioteci Specializate
Website
https://bucarest.cervantes.es/ro/biblioteca_spaniola/informatii_generale_biblioteca.htm
Cod ISIL
RO-B-01111
Director
Víctor M. Arbe Diez

Persoană de contact

Víctor M. Arbe Diez, bibliotecar

Anul înființării

1995
Istoric
Biblioteca Luis Rosales din Bucureşti, inaugurată în ianuarie 1995, reprezintă în România un punct de referinţă fundamental pentru toţi cei ce doresc să aibă acces la orice informaţie, pe orice suport (cărţi, reviste, materiale audiovizuale, etc.) despre Spania şi America Latină, oferind celor interesaţi materialele necesare pentru învăţarea şi aprofundarea limbii spaniole. Din iunie 2005, poartă numele poetului şi eseistului spaniol Luis Rosales, premiat în 1982 cu prestigiosul Premiu Cervantes, premiul literar cel mai important în literatura spaniola şi hispanoamericană. Astăzi conceptul de bibliotecă ca simplu instrument de promovare a limbii şi culturii spaniole este destul de superficial, biblioteca reuşind să adune şi să formeze în jurul său o importantă comunitate de cititori, formată din cercetători, hispanişti, profesori, traducători, studenţi, în general, toţi cei ce se simt atraşi de cultura spaniolă. La serviciile oferite de biblioteca, precum crearea de colecţii, împrumut de documente, servicii de documentare, informaţii generale şi specializate, se adaugă o politică de formare a utilizatorilor şi de participare activă a bibliotecii la cât mai multe activităţi educaţionale. În acest scop, de-a lungul acestor ani, Biblioteca Luis Rosales a fost prezentă la toate târgurile internaţionale de carte şi de educaţie, a organizat proiecţii de filme şi expoziţii bibliografice şi a pus la dispoziţia studenţilor şi elevilor toate materialele bibliografice necesare. Biblioteca vine permanent cu proiecte noi, răspunzând astfel exigenţelor informaționale aleutilizatorilor săi.

Informații colecții

Total documente: 35.691 u.b.-uri Total documente – titluri: 28.770 Total documente colecții curente din care: – carte românească: 1.052 u.b. – carte străină: 30.265 u.b. – periodice străine: 10 tit. – documente audio-video (CD, CDRom, vinil etc.): 2.839 u.b. Total documente colecții speciale: 347 vol. (cărţi vechi) Total documente digitale: 11.300 tit. Majoritatea volumelor se află în sala de lectură, cu acces liber la raft. Llimba predominantă este spaniolă, alături de limbile cooficiale şi de traducerile în limba română.

Adresă

050017, B-dul. Regina Elisabeta, nr. 38

Județ

Bucuresti
Telefon
021/210.67.77
Fax
021/210.77.67
Email
bibbuc@cervantes.es
Filiale

Program funcționare

Luni: Închis Marţi, Miercuri, Joi: 10:30 – 14:00 / 16:00 -19:00 Vineri: 9:30 – 15:00 Sâmbătă: 9:00 – 13:30
Acces
Sală de lectură Nr. de locuri: 15 Bibliotecă digitală: http://libroselectronicos.cervantes.es Servicii: – Împrumut interbibliotecar – Fotocopiere – Scanare Total calculatoare (PC) pentru utilizatori: 2 din care: conectate la Internet 2 Serviciu de referințe bibliografice Vizitarea bibliotecii Personalul bibliotecii oferă informații cu privire la fondul bibliotecii, accesul la aceste fonduri, precum și la serviciile de bibliotecă. Cu programare, se pot face vizite în grup în bibliotecă. Personalul Bibliotecii Total personal 1 din care personal de specialitate 1 Voluntari 3 – Practicanţi ai Universităţii
Pagină Facebook/Blog

Formular comandă publicații
Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii 

Veți primi confirmarea comenzii în termen de o zi lucrătoare de la trimiterea formularului. 

* Biblioteca Naţională a României respectă prevederile Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016, privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date.