Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Biblioteca Școlii Gimnaziale nr. 2 „Mircea cel Bătrân” Giurgiu

Biblioteca Școlii Gimnaziale nr. 2 „Mircea cel Bătrân” Giurgiu

Tip bibliotecă

Biblioteci Școlare “CDI”
Website
https://scoli.didactic.ro/scoala_nr_2_giurgiu
Cod ISIL
Director
prof. Marilena Cocean

Persoană de contact

Petronela Mihalcea, bibliotecar

Anul înființării

Istoric
Şcoala s-a înfiinţat la 15 septembrie 1888 la Zalomit sub denumirea de Şcoala primară de băieţi nr. 3, la început cu o clasă a I şi o clasă a II-a. La 1 noiembrie 1894 ia fiinţă, tot la Zalomit, “Şcoala primară nr. 4 de băieţi” tot cu o clasa I. Cele două şcoli primare de băieţi au funcţionat mult timp în clădirea Zalomit, cu întreruperi în timpul primului război mondial şi după ce clădirea a ars în 1943. La 15 septembrie 1951, cele două şcoli primare de băieţi sunt reunite şi formează “Şcoala generală nr. 2 de băieţi” şi funcţionează de atunci în clădirea de pe strada Nicolae Iorga nr. 34, unde se află şi astăzi. Şcoala a purtat denumirile: Şcoala elementară de 7 ani nr. 2 Giurgiu, Şcoala generală de 8 ani nr. 2 Giurgiu, Şcoala generală de 10 ani nr. 2 Giurgiu şi Şcoala generală nr. 2 cu cls. I-VIII Giurgiu. La 15 septembrie 2001 s-au sărbătorit 50 de ani de funcţionare în local propriu şi 113 ani de la înfiinţare, ocazie cu care, şcolii i se atribuie numele de “Şcoala cu cls. I-VIII, nr. 2, “Mircea cel Bătrân””.

Informații colecții

Fondul documentar al bibliotecii acoperă nevoile de informare și documentare al utilizatorilor săi (elevi și profesori).

Adresă

Str. Nicolae Iorga, nr. 34

Județ

Giurgiu
Telefon
0246/216.488
Fax
0246/216.488
Email
scoala2_gr@yahoo.ro
Filiale

Program funcționare

Acces
Servicii: – împrumut la domiciliu – acces liber la raft – acces a internet – consultare documente la sala de lectură
Pagină Facebook/Blog
https://www.facebook.com/Scoalamcb/

Formular comandă publicații
Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii 

Veți primi confirmarea comenzii în termen de o zi lucrătoare de la trimiterea formularului. 

* Biblioteca Naţională a României respectă prevederile Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016, privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date.