Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Biblioteca Sfântului Sinod

Biblioteca Sfântului Sinod

Tip bibliotecă

Biblioteci Specializate
Website
http://www.patriarhia.ro; http://bibsinod.ro/despre-noi/prezentare-29#3
Cod ISIL
Director
PF Patriarh Daniel

Persoană de contact

Arhimandrit Policarp Chițulescu – Consilier patriarhal

Anul înființării

1958
Istoric
Biblioteca Sfântului Sinod este o structură de cercetare, informare şi documentare, de vocaţie patrimonială, culturală şi academică. Ea are ca principale obiective sprijinirea activităţii culturale, misionare şi ecumenice a Bisericii Ortodoxe Române precum şi susţinerea procesului instructiv-educativ şi de cercetare din cadrul unităţilor de învăţământ, cu precădere de profil teologic. Biblioteca derulează activităţi culturale, comemorări, expoziţii, simpozioane şi întâlniri tematice. Ea a fost înfiinţată în anul 1958 de către Patriarhul Justinian Marina care i-a destinat ca spaţiu de existenţă, fostul Palat al Sfântului Sinod de la Mănăstirea Antim din Bucureşti.

Informații colecții

Colecţiile bibliotecii se compun din fonduri de documente (multe dintre ele cu autograful autorului) cu preponderenţă teologică, donate sau achiziţionate din ţară sau străinătate. La dispoziţia cititorilor sunt puse pe lângă periodice, şi enciclopedii, dicţionare, bibliografii, tratate, monografii, manuale, teze de doctorat ş.a. Biblioteca deţine pe lângă colecţia de periodice româneşti şi străine şi câteva mii de exemplare de carte veche şi rară, românească şi străină precum şi un fond de manuscrise slavone, greceşti, româneşti sec. XIV-XX. Cataloagele alfabetice existente oferă detaliile necesare cititorilor care au la dispoziţie o sală monumentală pentru lectură. În prezent se efectuează: Catalogarea electronica a documentelor (carti si periodice), crearea bazei digitale a colectiilor Întocmirea Catalogului Cartii vechi românesti Catalogarea manuscriselor muzicale, slavone si grecesti Biblioteca a tiparit si lucrari care pun în evidenta unicitatea si prestanta fondurilor sale: Manuscrise din Biblioteca Sfântului Sinod, 2008 Sfânta Scriptura si Sfânta Liturghie în viata poporului român, 2008 în colaborare cu Sectorul Patrimoniu al Patriarhiei Române Tiparituri din Tara Româneasca în Biblioteca Sfântului Sinod-la 650 de ani de la recunoasterea Mitropoliei Tarii Românesti, 2009 Manuscrise bizantine în colectii bucurestene în colaborare cu Institutul Cultural Român, 2009

Adresă

040111, Str. Mitropolit Antim Ivireanu, nr. 29 sector 4, Bucureşti

Județ

Bucuresti
Telefon
021/335.01.30; 0771.171.094
Fax
021/336.98.33
Email
perepolycarpe@yahoo.com
Filiale

Program funcționare

Luni – vineri: 9.00 – 16.00
Acces
Servicii: – consultarea documentelor în sala de lectură – consultarea bazelor de date abonate de bibliotecă – acces la internet şi la cataloagele alfabetice – asistenţă în identificarea publicaţiilor în cataloage – accesibilitatea informaţiei: copiere xerox, inscripţionare CD, DVD, copiere date pe memory stick, tipărire, scanare, fotografiere digitală – împrumut interbibliotecar (intern şi extern) – realizare de bibliografii şi biobibliografii – vizite colective în bibliotecă – manifestări culturale permanente sau ocazionate de marcarea unor evenimente: – simpozioane, colocvii, mese rotunde, lansări de carte, întâlniri tematice – saloane şi expoziţii de carte Accesul la colecţii se face cu aprobare specială de la PF Patriarh Daniel.
Pagină Facebook/Blog

Formular comandă publicații
Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii 

Veți primi confirmarea comenzii în termen de o zi lucrătoare de la trimiterea formularului. 

* Biblioteca Naţională a României respectă prevederile Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016, privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date.