Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Biblioteca Universității Adventus

Biblioteca Universității Adventus

Tip bibliotecă

Biblioteci Universitare
Website
www.uadventus.ro
Cod ISIL
RO-IF-0124
Director

Persoană de contact

drd. Iosif Diaconu, bibliotecar șef

Anul înființării

1924
Istoric
Înființarea, în anul 1924, a unei Institut biblic pentru formarea pastorilor adventiști a impus și constituirea unei biblioteci pentru a asigura cursanților resursele necesare formării și instruirii. Ca și instituția-mamă, biblioteca a cunoscut trei perioade: 1) Perioada 1924 – 1949: Institutul biblic ca și biblioteca aferentă s-au dezvoltat din ce în ce mai mult, iar creșterea numărului de elevi a dus la necesitatea creșterii colecției de cărți din bibliotecă. 2) Perioada 1950 – 1989: Odată instalat, regimul comunist a confiscat clădirile și bunurile Institutului Biblic din Stupini (Brașov), biblioteca cunoscând și ea o perioadă de regres. Seminarul Teologic și-a reluat activitatea în condiții improprii în diferite spații din București, fiind urmat de puținele cărți care mai rămăseseră. Cum producția de carte era strict supravegheată, iar cartea teologică și religioasă nu era admisă spre publicare, biblioteca s-a menținut la un nivel minim. 3) Perioada 1990 – prezent: Perioada de libertate de după Revoluția din decembrie 1989 a prilejuit relansarea învățământului teologic adventist din România. A fost construit un campus corespunzător la Cernica și o sală propice desfășurării activităților de bibliotecă. Biblioteca conține în mod special resurse pentru formarea studenților celor trei facultăți ale Universității Adventus: Teologie pastorală, Asistență socială și Pedagogia învățământului primar și preșcolar. *Universitatea Adventus se află situată în comuna Cernica și este în principal o școală de formare a pastorilor Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. Pe lângă Teologie, mai avem și Asistență socială și Pedagogie. Mai multe informații despre Universitate se găsesc pe adresa www.uadventus.ro.

Informații colecții

Colecția de carte a bibliotecii Universității Adventus cuprinde peste 34.000 de titluri, majoritatea în limba română și limba engleză. Fondul este dominat de cărți de teologie și studii religioase, lucrări de asistență socială, psihologie și pedagogie.

Adresă

Șoseaua Decebal, Nr, 11-13, Cernica, Ilfov

Județ

Ilfov
Telefon
0742.106.820
Fax
Email
biblioteca@uadventus.ro
Filiale

Program funcționare

Luni – Joi: 8.00 – 13.00; 14.00 – 18.00 Vineri: 8.00 – 12.00 Sâmbătă și Duminică: închis Pentru modificări ale programului, a se consulta site-ul: www.uadventus.ro/studenti/biblioteca
Acces
Accesul la serviciile bibliotecii diferă în funcție de categoria de utilizator. Pentru detalii, a se consulta Regulamentul de funcționare al bibliotecii: http://uadventus.ro/wp-content/uploads/2018/03/Regulament-biblioteca-2018.pdf Taxe: toate serviciile sunt gratuite CONSULTAREA DOCUMENTELOR: Sala de lectură Împrumut în căminul studențesc Împrumut interbibliotecar CATALOAGE : În format electronic: – offline – online SERVICII OFERITE UTILIZATORILOR : Referinţe bibliografice Bibliografii Acces internet Reproduceri, servicii copiere, scanare
Pagină Facebook/Blog

Formular comandă publicații
Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii 

Veți primi confirmarea comenzii în termen de o zi lucrătoare de la trimiterea formularului. 

* Biblioteca Naţională a României respectă prevederile Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016, privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date.