Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Câmpina”

Câmpina"

Tip bibliotecă

Website
Luni, Sâmbătă: 9.00-13.00 Marți, Miercuri, Joi: 9.00-17.00 Vineri: 9.00-16.00 Sâmbătă: 9.00 – 13.00 Secția de limba engleză Luni: 9.00 – 13.00 Marți: 10.00 – 17.00 Miercuri: 10.00 – 17.00 Joi – închis Vineri: 10.00 – 16.00
Cod ISIL
Director
68.292 u.b. cărţi Continuatoare a traditiei initiate de dr. C.I. Istrati, Biblioteca Municipala Câmpina detine la ora actuala un numar de peste 68.000 cărți din toate domeniile cunosterii, organizate in sistem CZU. De asemenea, exista colectii de ziare si reviste, precum și presa cotidiană. În cadrul bibliotecii functionează trei secții de împrumut: sectia de împrumut pentru adulți, secția de împrumut pentru copii și sectia de carte în limba engleză, toate cu acces liber la raft. Biblioteca dispune de două depozite aflate la etajele I si II ale clădiri, unde cărțile sunt aranjate alfabetic în cadrul literaturii române și străine, și sistematic pentru celelalte materii, pentru a putea fi usor regăsite. La sala de lectura utilizatorii pot avea acces la internet, pot consulta presa zilnică și un bogat fond de referință constituit din dicționare, enciclopedii, antologii, tratate, manuale de invatare a limbilor străine etc. Sectia de limba engleza, cunoscuta campinenilor in special sub numele de Biblioteca Engleza, a fost fondata in anul 1998, fiind rodul colaboararii dintre Primaria Municipiului Campina si fundatia engleza East European Information Share Trust (EEIST). Aceasta fundatie este condusa de distinsa doamna Wendy Pratt si de sotul dumneaei, domnul Anthony Pratt. Prin intermediul doamnei Constanta Mezdrea Coman – inginera chimista si scriitoare – EEIST a donat Bibliotecii Municipale Dr.C.I. Istrati un numar de 10.000 de volume. Sectia de limba engleza functioneaza in incinta Casei Tineretului, la etajul 1. Fiind o sectie a Bibliotecii Municipale Campina, procedura de inscriere a cititorilor, precum si prelucrarea si structurarea colectiilor se fac dupa aceleasi criterii. Deasemenea, la Biblioteca Engleza, cititorii au acces la internet gratuit.

Persoană de contact

în lucru

Anul înființării

0244/373674
Istoric
http://www.bmcampina.ro/

Informații colecții

Adresă

biblioteca@bmcampina.ro

Județ

nr. 39
Telefon
Liliana Ene
Fax
Email
Servicii Inscrierea cititorilor: poate deveni potential cititor orice cetatean care solicita serviciile bibliotecii; Imprumutul publicatiilor la domiciliu: pot imprumuta carti numai cetatenii cu domiciliul stabil in municipiul Campina; cei din afara localitatii pot consulta publicatiile solicitate la sala de lectura; Consultarea la sala de lectura a publicatiilor periodice, presei cotidiene si a lucrarilor de referinta (dictionare, enciclopedii, atlase, albume, culegeri de probleme etc.); Internet gratuit (Centru de Informare pentru Public în cadrul programului Biblionet); Biblioteca vine in sprijinul scolii punand la dispozitia elevilor materiale din bibliografia scolara; Informarea cititorilor asupra fondului de carte existent, prin intermediul cataloagelor pentru public (alfabetic, sistematic si pe titluri); Organizarea de “Zile deschise ale bibliotecii”, in care elevii, insotiti de profesori, vin pentru prima data intr-un asemenea asezamant; ei viziteaza biblioteca, li se fac cunoscute colectiile si modalitatea in care sunt asezate si cum pot fi regasite, li se prezinta conditiile de inscriere, multi dintre ei devenind cititori pana la terminarea studiilor si chiar pana mai tarziu; Biblioteca organizeaza activitati culturale (lansari de carte, expozitii, simpozioane, s.a.) Condiții de acces La inscriere, fiecare cititor va prezenta cartea de identitate si un timbru postal de 1 leu; Pentru copiii cu varsta de pana la 14 ani, datele pentru inscriere se vor lua de pe cartea de identitate a unuia din parinti; Fiecare cititor poate imprumuta cel mult 3 carti; Termenul de restituire a cartilor este de 2 saptamani, iar in cazuri speciale poate fi prelungit; La schimbarea domiciliului, cititorul este obligat sa comunice bibliotecii noua adresa, in timp de 10 zie; Distrugerea sau pierderea documentelor de catre utilizatori se sanctioneaza prin recuperarea fizica a unor documente identice sau prin achitarea unei sume echivalente cu de 5 ori pretul mediu de achizitie a documentelor de biblioteca din anul precedent; In cazul nerestituirii la timp a cartilor se vor trimite doua somatii si in caz de neprezentare se va intocmi proces verbal de contraventie, recuperarea cartilor si aplicarea amenzilor aferente; Incalcarea de catre utilizatori a obligatiilor ce le revin atrage dupa sine retragerea calitatii de cititor al Bibliotecii Municipale Campina. Biblioteca functioneaza si pe perioada vacantelor scolare, astfel ca elevii si studentii pot beneficia de serviciile noastre si in aceasta perioada.
Filiale

Program funcționare

Acces
https://www.facebook.com/#!/bibliotecamunicipala
Pagină Facebook/Blog

Formular comandă publicații
Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii 

Veți primi confirmarea comenzii în termen de o zi lucrătoare de la trimiterea formularului. 

* Biblioteca Naţională a României respectă prevederile Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016, privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date.