Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Centrul de Informare și Documentare al Colegiului Național ”Gheorghe Șincai” Baia Mare

Centrul de Informare și Documentare al Colegiului Național ”Gheorghe Șincai” Baia Mare

Tip bibliotecă

Biblioteci Școlare “CDI”
Website
www.sincaibm.ro
Cod ISIL
RO-MM-0118
Director
prof. Leonard Mardar

Persoană de contact

Maria Magdău, profesor documentarist

Anul înființării

1919
Istoric
Colegiul Național „Gheorghe Şincai” a fost înfiinţat în 29 iunie/12 iulie 1919. Primul director, numit de Consiliul Dirigent al Transilvaniei, a fost profesorul dr. Gheorghe Hetcou, care a condus liceul până în 1940. La deschidere, liceul avea 172 elevi, 17 profesori, 8 săli de clasă, un laborator de chimie şi un laborator de fizică și o bibliotecă. Biblioteca liceului dispunea de 10.099 de volume, (în mare parte cărţi străine) și era structurată pe două categorii de utilizatori: o categorie pentru elevi şi una pentru profesori. De-a lungul timpului, biblioteca și-a mărit colecţiile prin diferite mijloace, motiv pentru care a fost mutată de mai multe ori. În decembrie 2016, biblioteca a fost transformată în Centru de Informare și Documentare. Spaţiul actual al Centrului de Informare și Documenare se află la parterul clădrii și are 162,35 mp. Biblioteca a fost coordonată până în 2012 de un bibliotecar, pentru ca, începând cu 2012 să fie coordonată şi gestionată de un profesor documentarist. CDI-ul este dotat cu echipamentele necesare unei bune pregătiri a elevilor, precum calculatoare cu acces la internet, birou cu echipament informatic pentru profesorul documentarist, fotolii, mese și scune pentru colţul de lectură, imprimantă etc. De asemenea, sunt amenajate spaţiile necesare unui CDI, cum ar fi: spaţiul de primire şi împrumut, spaţiul documentaristului, spaţiul lucrărilor documentare, spaţiul consacrat presei, spaţiul lucrărilor de ficţiune, spaţiul de orienatare şcolară şi profesională, spaţiul informatic, colţul de lectură, spaţiul de documentare, spaţiul multimedia, spaţiul de lucru individual etc.

Informații colecții

Total documente: 31.806 u.b. Total documente colecții curente in format tipărit: 31.806 din care: – carte românească: 28.857 – carte străină: 2.949 – periodice românești: 11 (titluri) – documente audio-video (CD, CDRom, vinil etc.):100 Titluri de periodice: Graiul Maramureşului, Glasul Maramureşului, Gazeta de Maramureş, Revista Biblioteca, Revista Nord Literar, Revista Tribuna Învăţământului, Terra Magazin, Ştiinţă şi Tehnică, Revista Lumea, National Geographic, Historia.

Adresă

Str. Gheorghe Șincai, nr. 25, Baia Mare

Județ

Maramures
Telefon
0262/211.245
Fax
0262/215.664
Email
sincaibm@yahoo.com
Filiale

Program funcționare

Luni – vineri: 8.00 – 14.00
Acces
Servicii Fotocopiere Scanare Referințe și bibliografii la cerere Sală de lectură Numărul de locuri: 35 Total calculatoare (PC) pentru utilizatori: 4 din care: conectate la Internet: 4
Pagină Facebook/Blog
https://www.facebook.com/GheorgheSincaiEsential

Formular comandă publicații
Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii 

Veți primi confirmarea comenzii în termen de o zi lucrătoare de la trimiterea formularului. 

* Biblioteca Naţională a României respectă prevederile Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016, privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date.