Skip to content Skip to footer
Joi, 23 februarie 2023, Atelierul de Carte Rară pentru copii vă propune o nouă întâlnire, cu tema „Îngeri, păsări, flori şi fructe ‒ miniaturi dintr-un manuscris creştin din secolul al IX-lea”.
 
Vă invităm, așadar, să „răsfoim” on-line un fragment dintr-o carte prețioasă, pictată cu aur, Codex Aureus. O Evanghelie realizată la comanda regelui Carol cel Mare, într-o manieră artistică deosebită, care îmbină caracteristicile stilului iconografic bizantin cu influențele anglo-saxone. Vom realiza, de asemenea, o pagină de manuscris pe care o vom decora inspirați de ornamentele miniate din carte. 
 
Atelierul de Carte Rară se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani. 
 
Loc de desfășurare: Sala Multimedia „Sergiu Celibidache”, Mezanin. 
 
Ore de desfăşurare: 18:00-19:30. 
 
Participarea este gratuită. Înscrierea se face la adresa: dana.panighiant@bibnat.ro sau în incinta sălii de lectură. 
Lansat de Biblioteca Națională a României în data de 30 ianuarie 2015, proiectul Atelier de carte rară își propune să-i inițieze pe copiii în istoria și arta cărții. Aceștia vor caligrafia și picta pe diferite tipuri de hârtie, în diferite tehnici, vor învăța să creeze şi să ornamenteze pagini de manuscris, să realizeze coperte și legături de carte, în timp ce vor parcurge, alături de specialişti din bibliotecă și invitați speciali, istoria cărții manuscrise și tipărite.

Formular comandă publicații
Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii 

Veți primi confirmarea comenzii în termen de o zi lucrătoare de la trimiterea formularului. 

* Biblioteca Naţională a României respectă prevederile Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016, privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date.