Skip to content Skip to footer

Biblioteca Casei Corpului Didactic a Judeţului Bistriţa Năsăud

Biblioteca Casei Corpului Didactic a Judeţului Bistriţa Năsăud

Tip bibliotecă

Casa Corpului Diactic
Website
www.ccdbn.ro
Cod ISIL
RO-BN-047
Director
Zbînca Loredana Anca

Persoană de contact

Margareta Pop, bibliotecar

Anul înființării

1971
Istoric
Clădirea în care funcţionează Casa Corpului Didactic este un imobil care a fost destinat inițial de oficialităţi ca locuinţă de serviciu pentru subprefect, iar din 1924 a fost ocupată de familia lui Alexandru Pălăgieşu, cumnat cu Matei Eminescu, fratele poetului. Din acelaşi an, anul sosirii lui Matei la Bistriţa, o parte din clădire va fi locuită de acesta. După moartea lui Matei Eminescu, survenită în 12 decembrie 1929, Silvia Maieru, soţia acestuia va continua să locuiască în familia lui Alexandru Pălăgieşu până prin 1937, când fostul subprefect se va muta la Cluj. Este o clădire solidă şi arătoasă, ce impune prin masivitatea zidurilor şi o curte interioară închisă. Actualmente clădirea este proprietatea statului şi dată în folosinţa Casei Corpului Didactic Bistriţa-Năsăud, din anul 2002. În baza art. 251 din Legea 6/1969 (Legea Învăţământului), în anul 1971, se elaborează Regulamentul de organizare şi funcţionare a Casei Corpului Didactic, care formulează ca obiectiv esenţial al instituţiei perfecţionarea profesională, psihopedagogică şi metodică a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar. Biblioteca Casei Corpului Didactic este o bibliotecă specializată – structura de bază a fondului de publicaţii fiind pentru grupa CZU-37, educaţie, învăţământ, pedagogie.

Informații colecții

Carte românească: 28.600 u.b. Carte străină: 991 u.b. Periodice româneşti: 7 u.b. Colecţii audio video: 186 u.b.

Adresă

420184, Bistriţa, B-dul Independenţei, nr. 24

Județ

Bistrita-Nasaud
Telefon
0263/237.094
Fax
0263/234.916
Email
ccd_bistrita@yahoo.com
Filiale

Program funcționare

Luni – joi 8.30 – 17.00 Vineri 8.30 – 14.00
Acces
Categorii de utilizatori: cadre didactice și auxiliare, studenți, elevi Documente necesare obţinerii permisului de utilizator: carte de identitate, adeverință de funcționare în învățământ (pentru cadre didactice) CONSULTAREA DOCUMENTELOR: Sala de lectură: 20 locuri Împrumut la domiciliu CATALOAGE: În format tradiţional: Catalog alfabetic si sistematic În format electronic: online pe site-ul CCD, un link cuprinzând cărțile existente în bibliotecă SERVICII OFERITE UTILIZATORILOR: Referinţe bibliografice Bibliografii Acces internet ACTIVITĂȚI CULTURALE/PROFESIONALE CU CARACTER PERMANENT: • manifestări organizate cu ocazia sărbătoririi ”Zilei internaționale a limbilor vorbite în Europa”; • 21 Martie – „Ziua internaţională a poeziei”. Dezbatere și lectură publică pe diferite tematici cu participarea scriitorilor și poeților cunoscuți ai județului nostru; • „Cartea şi biblioteca la ceas de sărbătoare” manifestare organizată cu ocazia Nopții Bibliotecilor. • Expoziții permanente: cuprinzând operele scriitorilor din județ(clasici și contemporani), Noutați în bibliotecă, Periodice, Apariții editoriale ale CCD-urilor PROIECTE: „Dăm viață bibliotecilor”
Pagină Facebook/Blog

Formular comandă publicații
Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii 

Veți primi confirmarea comenzii în termen de o zi lucrătoare de la trimiterea formularului. 

* Biblioteca Naţională a României respectă prevederile Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016, privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date.