Skip to content Skip to footer

Biblioteca Comunală ”Gheorghe Lazăr”

Biblioteca Comunală ”Gheorghe Lazăr”

Tip bibliotecă

Biblioteci Comunale
Website
http://ghe-lazar.blogspot.com/
Cod ISIL
Director

Persoană de contact

Maria Petrache, bibliotecar – mariapetrache68@yahoo.com

Anul înființării

1935
Istoric
Într-un proces verbal încheiat la 28 decembrie 1935 se preciză înființarea Căminului Cultural, în cadrul căruia funcționa și o bibliotecă, cu un fond documentar de 250 de volume. La data de 4 decembrie 1955, biblioteca avea un număr de 694 de volume și 17 cititori înscriși. În anul 1957, biblioteca deţinea un fond de 5.584 de volume și erau înscrişi 753 de cititori. Din 1968, biblioteca funcționează într-un sediu propriu. În anul 1973, postul de bibliotecar a fost desfiinţat, iar din 1974 biblioteca a funcţionat cu program de numai două ore. Din anul 1990, postul a fost reînfiinţat.

Informații colecții

Total documente – volume 12.865 Total documente – titluri 11.856

Adresă

927130, Str. Parcului, nr.52, Gheorghe Lazăr

Județ

Ialomita
Telefon
0243/241.510
Fax
Email
biblioteca_ghlazar@yahoo.com
Filiale

Program funcționare

Luni –joi: 8.00-16.30 Vineri: 8.00-14.00
Acces
Accesul și facilitățile bibliotecii SERVICII Sală de lectură Numărul de locuri:16 Total calculatoare (PC) pentru utilizatori: 4 din care: conectate la Internet: 4 Utilizarea și utilizatorii bibliotecii Total utilizatori înscriși: 562 Împrumut individual: – număr documente împrumutate: 4.690 – domenii solicitate: beletristică, generalități, istorie, geografie, știinte, literatură pentru copii Activități specifice desfășurate în/ de bibliotecă: Activități culturale desfășurate în bibliotecă: – nr. participanți: 230 ”Scara timpului si personalitățiile lumii”- manifestare dedicată poetului Mihai Eminescu; ”Luna iubirii” ”Să ne amintim de copilărie cu Ion Creangă” – vizionari si audiţii de povesti scrise de autor Programe dedicate activitatilor extrascolare in cadrul – Scoala Altfel; ”Ziua comunei Gheorghe Lazar” ”Copilul și Cartea” – lecturi pentru copii, concursuri de desene digitale, expoziţii de carte pentru copii; ”Copilărie, joc și bucurie” – activități diverse dedicate copiilor; ”Voluntari în biblioteca”- antrenarea elevilor în diferite activități dedicate publicului tânăr; ”Fii informat, fii câștigat!” – dezbatere privind prevenirea consumului de droguri, tutun și alcool în rândul tinerilor; ”Cea mai tare aventură petrecută în vacanță”- concurs de compuneri; ”Ziua Bibliotecii”- omagiu scriitorului Mihail Sadoveanu: expozitii de desene ce ilustrează opere ale scriitorului. ”Mirajul sărbătorilor de iarnă”- promovarea tradiţiilor si obiceiurilor din zonă Cursuri de formare desfășurate în bibliotecă: – nr. participanți: 48 – Inițiere IT Total personal de specialitate, cu normă întreagă: 1
Pagină Facebook/Blog
NULL

Formular comandă publicații
Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii 

Veți primi confirmarea comenzii în termen de o zi lucrătoare de la trimiterea formularului. 

* Biblioteca Naţională a României respectă prevederile Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016, privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date.