Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Biblioteca Municipală Adjud, Vrancea

Biblioteca Municipală Adjud, Vrancea

Tip bibliotecă

Biblioteci Municipale
Website
http://www.bibliotecaadjud.ro/
Cod ISIL
RO-VN-0156
Director
Tatiana Valea

Persoană de contact

Constantin Apostol, bibliotecar; Lenuța Damian, bibliotecar

Anul înființării

1959
Istoric
Înfiinţată în 1919 de către Cercul Cultural „Spre Lumină”, biblioteca avea un număr restrâns de cărţi (peste 3000 de exemplare) şi un număr limitat de cititori, printre membrii cercului, care trebuiau să plătească 10 bani pentru fiecare carte citită. La încetarea activităţii cercului, în 1923, biblioteca va fi donată gimnaziului „General Averescu”, unde numărul cititorilor reducându-se la cadrele didactice şi la elevii acestora. În 1948 biblioteca gimnaziului va deveni publică funcţionând iniţial într-un local din Str. Alecsandri, apoi într-unul din Str. Al. I. Cuza, iar din 1965 şi până în 1998 în sediul Casei de Cultură. Actualul sediu al bibliotecii municipale a fost inagurat la 9 aprilie 1998, cu ocazia împlinirii a 565 de ani de atestare documentară a oraşului Adjud. Cu acest prilej s-a înfiinţat „Secţia copii”, care funcţionează în două săli: „Sala de împrumut pentru copii” şi „Sala de lectură pentru copii”. Construirea noului sediu de bibliotecă a creat premisele amplificarii misiunilor bibliotecii în viaţa comunităţii şi a motivat susţinerea constantă a factorilor de decizie locală, în raport cu aşteptările adjudenilor. La data de 1 ianuarie 2009 serviciile bibliotecii s-au diversificat prin înfiinţarea sălii „Multimedia/Internet”. În octombrie 2010 s-a deschis „Ludoteca „Căutătorii de comori””pentru preşcolari şi elevii claselor primare. În ceea ce priveşte colecţiile bibliotecii, în prezent aceasta dispune de un fond de aproximativ de 60.000 de documente de bibliotecă.

Informații colecții

Total documente: 65.288 u.b.

Adresă

625100, Str. Libertăţii, nr. 7A, Adjud

Județ

Vrancea
Telefon
0237/641300
Fax
Email
bmadjudvrancea@gmail.com
Filiale

Program funcționare

Luni-Vineri: 9:00-18:00
Acces
Servicii gratuite: – eliberarea Permisului de intrare; – vizarea anuala a Permisului de intrare; – imprumutul de documente de biblioteca la domiciliu sau pentru consultare pe loc la Sala de lectura pentru copii, Sala de lectura pentru Tineret-Adulti si Sala multimedia; – îndrumare de specialitate la raftul cu acces liber; – rezervarea titlurilor care nu sunt disponibile in momentul solicitarii; – retinerea titlurilor disponibile in vederea imprumutului; – prelungiri a documentelor de biblioteca imprumutate; – oferirea informatiilor de toate tipurile; – informarea si documentarea bibliografica, pe baza colectiilor proprii; – accesarea şsi consultarea bazei de date proprii a bibliotecii; – împrumutul interbibliotecar; – asistenta și instruire, în vederea cercetarii si consultarii catalogului electronic OPAC; – instruire în vederea utilizarii echipamentelor din dotarea sectiilor; – acces la calculatoare; – acces Internet;WI-FI; – salvare pe CD sau DVD blank, a informatiei din baza de date; – utilizarea bibliotecii de la distanta prin pagina WEB, telefon, fax, posta si prin serviciile organizate in exterior; – evenimente, programesşi proiecte educative si culturale, expozitii, ateliere de creatii, prezentări si lansări de carte; – cursuri si cluburi gratuite pe teme diverse.
Pagină Facebook/Blog
https://www.facebook.com/biblioteca.adjud

Formular comandă publicații
Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii 

Veți primi confirmarea comenzii în termen de o zi lucrătoare de la trimiterea formularului. 

* Biblioteca Naţională a României respectă prevederile Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016, privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date.