Skip to content Skip to footer

Biblioteca Municipală Câmpulung Moldovenesc

Biblioteca Municipală Câmpulung Moldovenesc

Tip bibliotecă

Biblioteci Municipale
Website
Biblioteca Câmpulung Moldovenesc
Cod ISIL
Director
prof. Silviu-Petrică Ciulei

Persoană de contact

prof. Silviu-Petrică Ciulei; ciulei_sp@yahoo.com

Anul înființării

1896
Istoric
Primele biblioteci publice din Câmpulung Moldovenesc au funcționat din 1896, pe lângă Cabinetul de lectură „Deșteptarea”, Clubul român „Rarăul” și Societatea „Școala Română”, încă din vremea ocupației austriece. În „Darea de seamă a Prefecturii judeţului Câmpulung pe anii 1933-1937”, se arată că biblioteca publică municipală finanțată de stat, s-a înființat oficial în iunie 1936, de un comitet compus din prof. dr. I. Bilețchi, prof. George Voevidca, director George Popescu, preot dr. Ilie Păsăilă, în frunte cu prefectul de atunci al județului, Constantin Leontieș. Creată, după cum se arată în material, „cu gândul de a încetățeni cartea românească pe aceste meleaguri înstrăinate timp de aproape un veac și jumătate, să slujească drept auxiliară școlii și operei de culturalizare a maselor largi”, Biblioteca județeană Câmpulung avea să parcurgă în decursul timpului un drum greu și sinuos, pentru a-și îndeplini cu adevărat menirea. La înfiinţarea Bibliotecii municipale, stocul volumelor se ridica la 4.190, toate adunate de la cabinetele de lectură şi societăţile culturale din oraş, de la biblioteca învăţătorilor, de la preoţi, precum şi de la donatori. Continuatoarea primelor biblioteci publice locale, Biblioteca Municipală Câmpulung Moldovenesc, cea mai veche biblioteca publică din judeţul Suceava şi a doua ca mărime după Biblioteca Judeţeană Suceava, se prezintă ca o păstrătoare a unei părţi din tezaurul cultural român. Detalii: http://www.istorielocala.ro/index.php/biblioteca-bucovinei-ig-sbiera-suceava/item/832-biblioteca-municipal%C4%83-c%C3%A2mpulung-moldovenesc.html

Informații colecții

Total documente – volume: 109.489 Total documente – titluri: 91.481 Total documente colecții curente: 109.489 din care: – carte românească: 100.000 – carte străină: 9.315 – documente audio-video (CD, CDRom, vinil etc.): 174 Biblioteca este de tip enciclopedic, cu un fond documentar de valoare, care poate satisface pretenţiile cititorilor activi. Biblioteca Municipală este structurată astfel: secţie de împrumut carte adulţi, secţia de împrumut carte copii, sală de lectură, secţia de documentare şi carte veche, secţia periodice şi secţia împrumut carte străină.

Adresă

725100, Calea Bucovinei, nr. 4, Câmpulung Moldovenesc

Județ

Suceava
Telefon
0230/312.948
Fax
0230/312.948
Email
biblioteca@campulungmoldovenesc.ro
Filiale

Program funcționare

Luni – Vineri 8.00 – 16.00
Acces
Accesul și facilitățile bibliotecii CATALOAGE Catalog tradițional Catalog on-line SERVICII Împrumut interbibliotecar Fotocopiere Scanare Referințe bibliografice Sală de lectură Numărul de locuri: 30 Total calculatoare (PC) pentru utilizatori: 6 din care: conectate la Internet: 6 Utilizarea și utilizatorii bibliotecii Total utilizatori înscriși: 6.963 Acces pe baza permisului Împrumut individual: – număr documente eliberate: 85.580 Activități specifice desfășurate în/ de bibliotecă: – nr. participanți: 579 – ”Școala altfel” (vizionări de filme, concursuri, activități de promovare a lecturii și a bibliotecii) – Clubul Femina – lansări de carte, expoziții de fotografie Biblioteca elaborează și un calendarul anual de activități. Total personal: 6 din care: – personal de specialitate: 5 – personal cu normă întreagă: 6 Proiecte realizate prin participare la programe cu finanțare externă: – Reabilitatea clădirii Bibliotecii municipale (2017-2020)
Pagină Facebook/Blog
NULL

Formular comandă publicații
Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii 

Veți primi confirmarea comenzii în termen de o zi lucrătoare de la trimiterea formularului. 

* Biblioteca Naţională a României respectă prevederile Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016, privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date.