Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Biblioteca Orăşenească ”Universul cunoașterii” Târgu Frumos

Biblioteca Orăşenească ”Universul cunoașterii” Târgu Frumos

Tip bibliotecă

Biblioteci Orășenești
Website
bibliotgfrumos.wordpress.com;www.facebook.com/bibliotecaorastg.frumos
Cod ISIL
Director

Persoană de contact

Elena Călugăru, bibliotecar

Anul înființării

1924
Istoric
Biblioteca Tg. Frumos a luat fiinţă în 1924, funcţionând în cadrul cercului cultural “Lumina”, cu sediul în strada Sf. Nicolae 12, Tg. Frumos, cu un fond de 1800 volume literare şi ştiinţifice. În incinta sa se desfăşurau pe lângă activitatea specific de împrumut carte, şezători literare, serbări, conferinţe organizate de elevii şi profesorii din Târgu Frumos. Biblioteca este organizată ca instituţie de sine stătătoare în anul 1968, când localitatea Tg. Frumos este declarată oraş şi funcţionează la Casa de cultură a oraşului. În prezent, biblioteca este un adevărat centru cultural multifuncţional, are un fond de 35784 documente şi se bucură de interes deosebit în rândul cimunităţii. Pe lângă serviciile tradiţionale pe care le oferă o bibliotecă public, se vine în întâmpinarea nevoilor comunităţii prin servicii de consiliere juridică, cursuri IT, informări privind oferta de locuri de muncă, serviciile guvernamentale şi ale administraţiei publice locale. Se promovează prin diverse acţiuni şi evenimente valorile locale, meşteşugurile,tradiţiile. Pe baza contractelor de colaborare cu şcolile, grădiniţele, bisericile, poliţia şi firmele din oraş se organizează evenimente culturale, educative de divertisment dar şi de voluntariat. Începând cu anul 2006 funcţionează o secţie specială pentru persoanele cu deficienţe de vedere, dat fiind faptul că în oraş se află Liceul Moldova pentru elevi cu deficienţe de vedere. S-au achiziţionat cărţi în format daisy, precum şi aparatură daisy, care au eliminat orice barieră spre cunoaştere pentru această categorie de utilizatori ai bibliotecii. în cadrul bibliotecii fiinţeză cu caracter permanent Cercul micilor şahişti şi Cercul Femina. Pe 23 aprilie 2009, de Ziua mondială a cărţii şi a drepturilor de autor şi de Ziua Bibliotecarului din România este lansat programul naţional Biblionet – lumea în biblioteca mea, finanţat de fundaţia Bill&Melinda Gates. Astfel, în cadrul bibliotecii din Tg. Frumos ia fiinţă pe 12 februarie 2010 centrul de internet pentru public cu acces gratuit. Începând cu vara anului 2010 biblioteca preia Centrul PAPI (Punct de acces public la informaţie), proiect derulat prin grija Primăriei oraşului Târgu Frumos. Sediul actual al bibliotecii se află într-o clădire de 180 mp, situată în vecinătatea primăriei Tg. Frumos, cu un singur nivel, construită în 1963. Are 5 săli funcţionale : sală de împrumut copii şi adulţi, sală de lectură, sală internet şi două săli pentru depozitarea documentelor.

Informații colecții

Carte românească : 35767 u.b. Carte străină : 880 Periodice româneşti : 142 Colecţii audio video : 41 Colecţii cartografice : 6 Baze de date: Bibliophil, Legis

Adresă

705300, Str. Cuza Vodă, nr. 71, Târgu Frumos.

Județ

Iasi
Telefon
0232/710522
Fax
Email
bibliotecaorastg.frumos@yahoo.com
Filiale

Program funcționare

Luni-Vineri: 8.00-18.00 Sâmbătă: 8.00-12.00
Acces
Servicii oferite utilizatorilor: împrumut carte și periodice, sală lectură, centru internet, ludotecă, multiplicare și inscripționare documente, CIC, Cercul micilor șahiști, Cercul Primul ajutor salvează vieți. Categorii de utilizatori: Utilizatori înscriși: 2.254 Utilizatori nou înscriși: 537 Utilizatori activi: 846 Documente necesare obținerii permisului de utilizator: – Buletin/Carte de identitate – Certificat de naștere pentru cei sub 14 ani Nu se percep taxe.
Pagină Facebook/Blog
NULL

Formular comandă publicații
Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii 

Veți primi confirmarea comenzii în termen de o zi lucrătoare de la trimiterea formularului. 

* Biblioteca Naţională a României respectă prevederile Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016, privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date.