Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Biblioteca Batthyaneum, filială a Bibliotecii Naționale a României, este cunoscută pentru manuscrisele, cărțile vechi și documentele sale legate de istoria Transilvaniei. Însă printre colecțiile sale valoroase, există și obiecte de patrimoniu din perioada Art Nouveau. Vizitatorii se vor putea bucura de o parte din colecția de ex-librisuri, micile opere de artă care au luat avânt tocmai în perioada aceasta. Dintre artiștii renumiți, unele ex-librisuri sunt semnate de Alphonse Mucha, Walter Crane sau Emil Orlik. Totodată, în expoziția tematică, pasionații de textile prețioase vor putea admira capodoperele din dantelă create de Arpad Dekani și diplomele pe care acesta le-a obținut la Expoziția Universală de la Paris din preajma anului 1900.
Deschiderea oficială a evenimentului, între orele 10 – 12, se va desfășura în cadru restrâns, fără accesul publicului. Cu această ocazie, doamna Ileana Pintilie, profesor universitar și specialist al fenomenului cultural Art Nouveau, va ține un discurs introductiv.
Pentru orarul normal de vizitare, 12 – 18, vizitatorii sunt rugați să aibă actul de identitate. Grupurile nu pot fi mai mari de 20 de persoane odată.
Vă așteptăm cu drag!

Formular comandă publicații
Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii 

Veți primi confirmarea comenzii în termen de o zi lucrătoare de la trimiterea formularului. 

* Biblioteca Naţională a României respectă prevederile Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016, privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date.