Acest serviciu vă oferă posibilitatea de a adresa întrebări şi de a primi răspunsuri în format electronic. Este destinat oricui este interesat de România, de istoria, cultura, literatura, arta, politica, ştiinţa etc.
Vă vom furniza răspunsuri concise la întrebări punctuale, sau scurte liste de titluri (până la 5 referinţe) de cărţi, articole şi/sau site-uri web. Veţi primi răspunsul în cel mult cinci zile lucrătoare.
Vă rugăm să utilizaţi formularul nostru pentru referinţe. Completaţi cu atenţie adresa dvs. de e-mail, verificaţi dacă e înregistrată corect şi semnalaţi-ne dacă nu primiţi confirmarea demarării cercetării la: referinte@bibnat.ro.
Ce tipuri de întrebări ne puteţi adresa?
- Întrebări factuale la care se răspunde concis.
- Întrebări cu caracter bibliografic la care se poate răspunde prin sugerarea de resurse relevante.
- Întrebări despre resursele de informare referitoare la România.
Pentru cercetări bibliografice extinse, vă rugăm să aplelați la serviciul de Cercetări bibliografice la cerere.
In limita resurselor de care dispunem vă putem furniza bibliografii selective, cu prioritate pentru orice subiect referitor la România. În acest sens consultăm cu precădere colecţiile in format tradiţional şi electronic ale Bibliotecii Naţionale. Acesta este un serviciu contra cost în conformitate cu Tarifele pentru serviciile oferite utilizatorilor BNaR.
In funcţie de complexitatea subiectului:
- investigarea bazei de date a Bibliotecii Naţionale durează 3-5 zile.
- investigarea surselor tipărite tradiţionale poate dura până la o lună.
Cercetările bibliografice la cerere pot fi comandate direct, la sediul Bibliotecii Naționale a României
Cerere pentru întocmirea unei cercetări bibliografice
Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii
🔗 Bibliografii nepublicate 1957-2009
Începând cu anul 1957, Biblioteca Naţională a României furnizează bibliografii la cerere utilizatorilor săi: instituţii guvernamentale, cercetători, doctoranzi, studenţi, publicul larg. În cei aproape 50 de ani de activitate acestea s-au constituit într-o arhivă care poate fi consultată în cea mai mare parte în format tradiţional la sediul bibliotecii. Bibliografiile sunt înregistrate în baza de date a cercetărilor bibliografice nepublicate, disponibilă în catalogul online al bibliotecii şi cuprinde un număr de 3302 titluri.