Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Joi, 20 aprilie 2023, ora 12:00
 
Vă invităm la un eveniment marca Biblioteca Națională a României, în contextul Zilei bibliotecarului, precum și a Zilei mondiale a cărții și a dreptulului de autor.
 
Joi, în data de 20 aprilie 2023, la ora 12:00, în Atrium (la sediul Bibliotecii Naționale a României din bulevardul Unirii, nr. 22) vă propunem să discutăm despre profesia de bibliotecar și dinamica acesteia în societatea contemporană.
 
Cu această ocazie vom prezenta lucrarea de referință a bibliotecarilor din România, Tratatul de biblioteconomie, ediția a doua, un produs editorial unic la nivel național, adresat tuturor celor care lucrează cu cartea. Tratatul este o lucrare amplă, structurată în 5 volume, realizată cu contribuția a 36 de specialiști din întreaga țară, sub coordonarea prof. univ. emerit dr. Mircea Regneală.
 
La eveniment vor participa autori, cadre didactice universitare, reprezentanți ai instituțiilor centrale, membri ai asociațiilor profesionale din domeniu, bibliotecari.
 
Vor lua cuvântul:
Mircea Regneală – prof. univ. emerit dr., Universitatea din București;
Ion Bogdan Lefter – prof. univ. dr., Universitatea din București;
Adrian Cioroianu – prof. univ. dr., director al Bibliotecii Naționale a României
 
Evenimentul va fi moderat de Simona Noapteș, bibliotecar, Serviciul Comunicarea Colecțiilor, Biblioteca Națională a României.
 
Propunem publicului larg și cititorilor Bibliotecii Naționale o discuție relevantă despre rolul bibliotecilor și al bibliotecarilor, despre informație și cunoaștere în societatea contemporană.  În acest context, autori ai celor cinci volume ne vor fi alături pentru a putea reflecta asupra importanței cărților și bibliotecilor, colecțiilor de bibliotecă și catalogarea acestora, prelucrarea, prezervarea, conservarea și restaurarea documentelor, comunicarea colecțiilor și utilizatori, statistica de bibliotecă, informare și documentare, punând accent atât pe politicile și proiectele din acest domeniu, cât și pe managementul și marketing-ul structurilor infodocumentare.
 
Suntem onorați să vă invităm să luați parte la acest eveniment, în calitate de parteneri media sau ca parteneri de dezbatere, dacă veți avea plăcerea să faceți parte din publicul acestui eveniment.
 
Pentru mai multe detalii ne puteți contacta la următoarele adrese:
 
Simona Gabriela Noapteș, Bibliotecar, Serviciul Comunicarea Colecțiilor
sau Gabriela Nicolescu, Redactor, Serviciul Marketing Cultural și Comunicare

Formular comandă publicații
Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii 

Veți primi confirmarea comenzii în termen de o zi lucrătoare de la trimiterea formularului. 

* Biblioteca Naţională a României respectă prevederile Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016, privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date.