Skip to content Skip to footer

Memoria Națională. Recuperarea patrimoniului cultural scris al Bibliotecii Naționale a României

Anul 2024 a început cu vești bune, proiectul „Memoria Națională. Recuperarea patrimoniului cultural scris al Bibliotecii Naționale a României” va continua.Grație eforturilor depuse deja din 2022, prin demararea proiectului de reintroducere în circuit a fondurilor destructurate, desfășurat sub coordonarea domnului prof. univ. dr. Adrian Cioroianu (manager BNaR), având sprijinul partenerilor Bibliotecii, Asociaţia „Free Mioriţa”, Centrul de Iradieri Tehnologice „IRASM”, precum şi FAN Courier, și datorită unor acțiuni continue de cercetare și comunicare susținute de echipa de lucru (Claudia Lungu, Simona Gabriela Noapteș, Ileana Șerbănescu, Nicoleta Rahme, Gabriela Nicolescu, Elena Stîngă, Rodica Crăciun, Robert Daniel Nițu, Cristian Crețu), Biblioteca Națională a României se bucură de suplimentarea bugetului alocat anului 2024 cu suma de 900 000 lei, fonduri dedicate achiziționării de bunuri și servicii care să faciliteze recuperarea documentelor și valorificarea prin repunerea lor la dispoziția publicului, în sălile de lectură sau prin expoziții.

Memoria nationala_2 site
Memoria nationala_1 site

Mulțumim Ministerului Culturii pentru spijin și Doamnei Ministru Raluca Turcan pentru atenția acordată acestui subiect și pentru înțelegerea importanței și urgenței sale.  Le mulțumim partenerilor noștri, Asociația „Free Miorița”, Centrul de Iradieri Tehnologice „IRASM” și FAN Courier pentru susținerea necondiționată din toată această perioadă! Și le suntem recunoscători jurnaliștilor care au făcut din acest subiect o temă de interes. Și nu în ultimul rând, le mulțumim cititorilor noștri a căror prezență în bibliotecă ne încurajează și ne onorează și tuturor celor care, oriunde și oricând, salvează cărți!

Memoria nationala_5 site
Memoria nationala_4 site
Memoria nationala_3 site

Formular comandă publicații
Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii 

Veți primi confirmarea comenzii în termen de o zi lucrătoare de la trimiterea formularului. 

* Biblioteca Naţională a României respectă prevederile Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016, privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date.