Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Musicalfest, Ediția a II-a
18-20 octombrie 2023

Festival de muzică clasică pentru copii și tineri „Musicalfest 2023,” 18 – 20 octombrie 2023
Concurs de interpretare muzicală instrumentală, vocală și compoziție, 18 – 19 octombrie 2023 cu preselecție

Descoperă sunetul muzicii !

În perioada 18 – 20 octombrie 2023, Biblioteca Națională a României în parteneriat cu Universitatea Națională de Muzică București, Inspectoratul Școlar al Municipiului Bucureşti, Teatrul Muzical Ambasadorii și Universitatea Națională de Arte București, cu sprijinul mai multor personalități ale pedagogiei şi artei muzicale, organizează Festivalul de muzică clasică pentru copii și tineri „Musicalfest 2023” Ediția a II-a și Concursul de interpretare muzicală instrumentală, vocală și compoziție.

Unul dintre obiectivele noastre este de a aduce în atenția elevilor și studenților instrumente muzicale mai puțin cunoscute și instrumente care sunt mai puțin solicitate pentru studiu în școli sau universități.

Evenimentul reprezintă o campanie de susținere și de promovare a tinerilor interpreți și a actului artistic muzical. Este creat anume să ofere atât publicului de specialitate, cât și publicului general o perspectivă cuprinzătoare asupra educației muzicale din școlile și liceele cu caracter vocațional și teoretic și să stimuleze interesul elevilor din școlile teoretice pentru domeniul muzical. În același timp, sperăm ca spectacolul oferit de interpretările muzicale ale copiilor să însuflețească lumea cărților găzduită de Bibliotecă și să contribuie la formarea unui public avizat. Dorința noastră este de a ieși în întâmpinarea nevoilor copiilor și tinerilor de a cânta în fața unui public specializat și în prezența unor personalități marcante ale culturii. Considerăm că prin aceste manifestări putem contribui la susținerea educației muzicale din școli și licee și la susținerea activității interpretative a tinerilor muzicieni.

Concursul, 18 – 19 octombrie 2023
Concursul va avea o avea o etapă de preselecție și o etapă de interpretare, miercuri 18 octombrie, la sediul Bibliotecii, din Bulevardul Unirii, 22. Concursul va cuprinde următoarele secțiuni: Interpretare instrumentală; Interpretare Instrumentală – instrument complementar; Ansamblu instrumental; Interpretare Canto clasic; Interpretare Corală; Compoziție; Înscrierea la Concurs se face completând următorul formularul dedicat secțiunii dorite, ce urmează să apară pe site-ul www.bibnat.ro în secțiunea Evenimente Culturale, și prin trimiterea unui CV (maximum 5 rânduri – vă rugăm să utilizați diacritice!, caracter Times News Roman, 12 pt); o fotografie care vă reprezintă; link către o înregistrare accesibilă prin Internet la adresa: musicalfest@bibnat.ro, cu subiectul: „Musicalfest 2023 – preselecție concurs”.

Programul* va fi anunțat ulterior pe site-ul www.bibnat.ro și pe social media ale Bibliotecii, Facebook și Instagram, Programe pentru Copii @ProgrameBibNatRO.

Vă așteptăm cu drag la Biblioteca Națională a României!

Data limită a înscrierilor la Concurs: 7 octombrie 2023, ora 24:00.

Accesati Regulamentul de participare la Concurs. Participanții la concurs sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal în vederea înscrierii și participării la activitățile din cadrul Festivalului de muzică clasică pentru copii și tineri „Musicalfest 2023” și Concursului integrat. IMPORTANT! Concurenții care nu doresc afișarea datelor lor cu caracter personal în listele cu rezultatele concursului sunt rugați să comunice aceasta la adresa: musicalfest@bibnat.ro.

Formularele de înscriere online la Concursul de interpretare muzicală instrumentală, vocală și compoziție.

Gala Musicalfest 2023: 20 octombrie 2023.
Programul va fi anunțat ulterior pe site-ul www.bibnat.ro și pe social media ale Bibliotecii, Facebook și Instagram, Programe pentru Copii @ProgrameBibNatRO.

Pentru rezervarea locurilor în sală vă rugăm să ne transmiteți un e-mail cu subiectul „REZERVARE” la adresa musicalfest@bibnat.ro, menționând numărul de persoane și numele.

Vă aşteptăm cu drag ca interpreți și ca public spectator!

Loc de desfășurare: Sediul Central al Bibliotecii Naționale a României, Bulevardul Unirii, 22.

Intrarea este liberă. Înscrierea participanților la Concurs este gratuită.

* Veți putea consulta Programul după încheierea perioadei de înscriere.

Vă mulțumim pentru înțelegere ! Vă invităm așadar, să ne bucurăm de armoniile muzicii clasice împreună la Bibliotecă.

Drumul spre viitor trece prin Bibliotecă!

Formular comandă publicații
Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii 

Veți primi confirmarea comenzii în termen de o zi lucrătoare de la trimiterea formularului. 

* Biblioteca Naţională a României respectă prevederile Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016, privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date.