Skip to content Skip to footer
American Corner Bucureşti a fost fondat în 2013 și reprezintă un parteneriat între Ambasada Statelor Unite ale Americii în România și Biblioteca Națională a României. Este unul dintre cele peste 550 de Spații Americane din lume, beneficiind de sprijinul Departamentului de Stat al S.U.A. Rolul său este să consolideze relațiile dintre Statele Unite și România, să promoveze valorile americane, să conecteze publicul român la istoria și cultura SUA și să sprijine obiectivele de politică externă ale guvernului Statelor Unite.
 
American Corner București este un spațiu modern, ce organizează programe cultural-educative pentru publicul larg, în principal în limba engleză, axându-se pe 6 teme prioritare de diplomație publică bilaterală:
 1. Informații generale despre Statele Unite ale Americii
 2. Învățarea limbii engleze
 3. Programe cu alumni ai schimburilor educaționale dintre SUA și România
 4. Studii în SUA
 5. Programe culturale strategice 
 6. Dezvoltarea abilităților personale și profesionale
Participarea la evenimente sau programe cultural-educative se face fie pe bază de invitație sau înscriere, fie prin acces liber. 

În baza permisului de utilizator emis de BNaR, American Corner București oferă acces la colecția de publicații și la resursele sale. Spațiul beneficiază de Wi-Fi gratuit, de calculatoare pentru cercetare și documentare și de acces la eLibraryUSA – o resursă digitală ce oferă acces la informații despre Statele Unite, baze de date și jurnale academice din diferite domenii și la ziare și reviste românești și străine. De asemenea, colecția de carte a American Corner București este în continuă extindere iar utilizatorii BNaR pot împrumuta la domiciliu titluri din această colecție. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să citiți cu atenție secțiunea „Împrumut la domiciliu”.

American Corner București derulează programul de împrumut la domiciliu al cărților aflate în colecția sa. Dacă sunteți interesați, vă rugăm să aveți în vedere condițiile de împrumut și de acces prezentate mai jos:
 
1. Ce pot împrumuta?
 • Cărți din colecția American Corner București pe diferite domenii: literatură americană (inclusiv pentru copii), istorie, educație și scriere academică, culegeri de teste standardizate (IELTS, TOEFL, SAT, GRE etc.), științe, drept, politică externă, economie, biografii și autobiografii;
 • Nu pot fi împrumutate la domiciliu următoarele: periodicele The Washington Post, The New York Times, USA Today și The Rolling Stones, dicţionarele, enciclopediile, atlasele, și documentele audio-video.
2. Cum pot împrumuta?
 • Titlurile din colecția American Corner București pot fi împrumutate conform 🔗Regulamentului de împrumut la domiciliu prin Centrul de Resurse și Informare American Corner București și doar în baza cardului electronic de utilizator, valid. Permisele temporare nu permit împrumutul la domiciliu;
 • Dacă doriți să vă familiarizați cu colecția de carte American Corner București, puteti căuta în 🔗Catalogul general BNaR cartea dorită sau autorul avut în vedere. Dacă vreți să explorați colecția, puteți încerca o căutare simplă sau combinată cu instrumentele puse la dispoziție: cuvinte-cheie, căutare multiplă sau căutare combinată pentru a identifica opțiunile de publicații disponibile. 
 • Pentru fiecare titlu disponibil, asigurați-vă că la rubrica Localizare/Exemplare apare Sediul Central. Dați click pe Sediul Central și vă va apărea o scurtă descriere a publicației. Verificați ca la rubricile Statut Exemplar și Colecție să vă apară American Corner.
Program de funcţionare (inclusiv împrumut la domiciliu):
Luni, Vineri: 08.00-16.30; 
Marţi, Miercuri, Joi: 10.00-18.00
Etaj I, corp E, cam. 01- 03
Suprafața sălii: 158,80 m²
Numărul de locuri: 27 pentru studiu;  aprox. 60 pentru evenimente.
Nr. de vizitatori
~ 0
Nr. de programe educative
~ 0
Nr. de participanţi la
~ 0

programe

Cărţi în colecţie
~ 0

Formular comandă publicații
Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii 

Veți primi confirmarea comenzii în termen de o zi lucrătoare de la trimiterea formularului. 

* Biblioteca Naţională a României respectă prevederile Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016, privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date.