Skip to content Skip to footer

 

Stimați prieteni ai Bibliotecii Naționale,

Ieri, 14 noiembrie 2023, Teatrul Național Ambasadorii, în parteneriat cu Biblioteca Națională a României, au organizat evenimentul „Călătorie prin lumea muzicii”, o fascinantă incursiune în timp și spațiu prin epocile muzicale internaționale și naționale, susținută de Silviu Mihăilă, bariton al Teatrului Muzical Ambasadorii și de Andrei Racu, solist instrumentist al Teatrului Național Ambasadorii și Director adjunct al Colegiului Dinu Lipatti din București. Prezența interactivă și spontană a fost asigurată de copiii de la Școala Laude-Reut din București, care au explorat și experimentat adevărate oaze sonore din diferite epoci muzicale, de la elegantele acorduri baroce și pasiunile ardente ale muzicii romantice, până la vibranta atmosferă a muzicii moderne sau folclorice.

Evenimentul s-a desfășurat în Sala multimedia George Enescu, din incinta Bibliotecii Naționale a României, etajul 6, corp A, sală pentru cercetare și informare pe teme muzicale. Colecția sălii cuprinde lucrări reprezentative ale unor mari compozitori și interpreți precum G. Enescu, Bach, Mozart, Beethoven etc până la interpreți celebrii sau formații ale secolului al XX-lea ca Aretha Franklin, Queen sau The Beatles. Pot fi regăsite pe suporturi mai vechi (ebonită sau vinil) sau mai noi (LP-uri) mari voci internaționale ca Luciano Pavarotti, José Carreras sau Placido Domingo dar şi vocile unor cântăreţe precum Maria Tănase sau Maria Lătăreţu. Spaţiul cuprinde o gamă variată de echipamente necesare redării sunetului: un caseton, un patefon, un pick-up şi o pianina electrică.


Mulțumim tuturor pentru participare!

 

Previous slide
Next slide

Formular comandă publicații
Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii 

Veți primi confirmarea comenzii în termen de o zi lucrătoare de la trimiterea formularului. 

* Biblioteca Naţională a României respectă prevederile Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016, privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date.