Skip to content Skip to footer

Musicalfest

Ediția a III-a
7 – 9 octombrie 2024

Festival de muzică clasică pentru copii și tineri „Musicalfest 2024”

Concurs de interpretare muzicală instrumentală, vocală și compoziție

Descoperă sunetul muzicii!

Concursul de interpretare muzicală instrumentală și vocală și compoziție se va desfășura în format FIZIC: 7 – 8 octombrie 2024.

Gala Musicalfest 2024: 9 octombrie 2024, ora 19:00.

În perioada 7 – 8 octombrie 2024, Biblioteca Națională a României în parteneriat cu Universitatea Națională de Muzică București, Inspectoratul Școlar al Municipiului Bucureşti și Universitatea Națională de Arte București, cu sprijinul mai multor instituții de renume și personalități reprezentative ale pedagogiei şi artei muzicale, organizează Festivalul de muzică clasică pentru copii și tineri „Musicalfest 2024” Ediția a III-a și Concursul de interpretare muzicală instrumentală, vocală și compoziție.

Unul dintre obiectivele noastre este de a aduce în atenția elevilor și studenților instrumente muzicale mai puțin cunoscute și instrumente care sunt mai puțin solicitate pentru studiu în școli sau universități.

Dacă sunteți deținătorul unui instrument muzical vechi, mai puțin cunoscut, și copilul dumneavoastră studiază la el, vă rugăm să ne comunicați dacă ați fi interesat ca el să susțină un moment muzical interpretat la acel instrument. Contact: musicalfest@bibnat.ro.

Evenimentul reprezintă o campanie de susținere și de promovare a tinerilor interpreți și a actului artistic muzical. Este creat anume să ofere atât publicului de specialitate, cât și publicului general o perspectivă cuprinzătoare asupra educației muzicale din școlile și liceele cu caracter vocațional și teoretic și să stimuleze interesul elevilor din școlile teoretice pentru domeniul muzical. În același timp, sperăm ca spectacolul oferit de interpretările muzicale ale copiilor să însuflețească lumea cărților găzduită de Bibliotecă și să contribuie la formarea unui public avizat. Dorința noastră este de a ieși în întâmpinarea nevoilor copiilor și tinerilor de a cânta în fața unui public specializat și în prezența unor personalități marcante ale culturii. Considerăm că prin aceste manifestări putem contribui la susținerea educației muzicale din școli și licee și la susținerea activității interpretative a tinerilor muzicieni.

Concursul, 7 – 8 octombrie 2024

Concursul va cuprinde următoarele secțiuni: Interpretare instrumentală – pian, vioară, corzi grave, instrumente de suflat (lemne/ traditional, alămuri), percuție, instrument muzical complementar/ secundar (doar pentru Învățământul de stat cu caracter vocațional), ansamblu; Interpretare vocală – canto clasic, ansamblu vocal; Compoziție.

Înscrierea la Concurs se face completând formularul dedicat secțiunii dorite, care va fi publicat pe pagina www.bibnat.ro în secțiunea Evenimente Culturale, și prin trimiterea unui Curriculum vitae (Format editabil, maximum 5 rânduri – vă rugăm să utilizați diacritice atât la completarea formularului, cât și în CV! – caracter Times News Roman, dimensiune literă 12 pt), a unei fotografii care îl reprezintă pe participant, a unui link către o înregistrare accesibilă prin Internet, la adresa: musicalfest@bibnat.ro, cu subiectul: „Musicalfest 2024 – înscriere concurs”. De asemenea, vă rugăm să menționați în mesaj numele profesorului coordonator (prenume, nume).

Data limită a înscrierilor la Concurs: 15 septembrie 2024, ora 24:00.

Accesați 🔗Regulamentul de participare la Concurs. Participanții la concurs sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal în vederea înscrierii și participării la activitățile din cadrul Festivalului de muzică clasică pentru copii și tineri „Musicalfest” și Concursului integrat. IMPORTANT! Concurenții care nu doresc afișarea datelor lor cu caracter personal în listele cu rezultatele concursului sunt rugați să comunice aceasta la adresa: musicalfest@bibnat.ro.

Gala Musicalfest 2024: 9 octombrie 2024.

Programul va fi anunțat pe www.bibnat.ro și pe social media ale Bibliotecii, Facebook și Instagram.

Vă aşteptăm cu drag ca interpreți și ca public spectator!

Loc de desfășurare: Sediul Central al Bibliotecii Naționale a României, Bulevardul Unirii, 22.

Intrarea este liberă. Înscrierea participanților la Concurs este gratuită.

***

Formularele de înscriere online la Concursul de interpretare muzicală instrumentală, vocală și compoziție vor fi disponibile în curând.

Formular comandă publicații
Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii 

Veți primi confirmarea comenzii în termen de o zi lucrătoare de la trimiterea formularului. 

* Biblioteca Naţională a României respectă prevederile Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016, privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date.